Wat is een goede rookmelder?

Na de aankondiging dat rookmelders per juli 2022 verplicht zouden worden startte ons avontuur naar een goede rookmelder. We wisten dat het eigenlijk wel handig was om er een aantal in huis te hebben maar eigenlijk nooit de tijd voor genomen om goed uit te zoeken wat een goede keus zou zijn. Tot nu, want na wat speurwerk hebben we de beste rookmelders gevonden en zullen we je precies gaan vertellen wat onze conclusies zijn.

Ten eerste zijn er ontzettend veel verschillende soorten rookmelders, van verschillende merken. Bedenk maar een willekeurig merk en we weten bijna dat er van dat merk rookmelders zijn. Zo heb je bijvoorbeeld melders van Bosch, Alecto, Ajax, BRK, Nest en nog veel meer. Om het je niet te moeilijk te maken zullen we even kort uitleggen wat een rookmelder precies is.

Waarschijnlijk zal je dit al wel weten, want het spreekt natuurlijk voorzichzelf. Een rookmelder detecteert wanneer er rook is, duh! Maarrrr het principe hoe het werkt is wel ingenieus. In de melder zit namelijk een straal en als die doorbroken wordt door de rook, gaan alle alarmen af en word jij direct geïnformeerd met een hard geluid en soms lichtsignalen.

Nu we de vraag wat zijn rookmelders hebben beantwoord kunnen we nu gaan kijken naar wat de beste zijn. En die vraag is niet eens zo makkelijk te beantwoorden. Dit ligt namelijk helemaal aan je budget. Zo heb je basis rookmelders van een tientje per stuk, maar ook hele geavanceerde rookmelders die vanzelfsprekend ook beschikken over meer functionaliteiten.

Een rookmelder neem je voor de veiligheid van jezelf en voor je gezin/omgeving. Hier bespaar ik zelf liever niet op en daarom valt mijn keuze op een nest rookmelder. Een nest rookmelder heeft alles wat je zou willen wat een rookmelder heeft. Deze melders kan je makkelijk met je smartphone koppelen, is zowel een rook- als een co2 melder en ziet er ook nog eens heel gaaf uit. Ze woorden ook wel Google rookmelders genoemd en de naam die rookmelders hebben zijn Google Nest Protect. Zelf zou ik kiezen voor de batterij versie in plaats van de accu. Hierdoor ben je wat flexibeler met waar je de rookmelder op gaat hangen. Je kan ook kiezen voor de netstroom variant maar dat doe ik dus niet.

Het voordeel van een Google nest rookmelder is dat je ook een waarschuwing krijgt op je telefoon wanneer er sprake is van brand. Ik vind dit zelf een groot voordeel want hierdoor wordt mijn gezin direct op de hoogte gesteld als er brand is en kunnen zij eventueel hulp inschakelen. Ook de mogelijkheid om de rookmelders met elkaar te koppelen doet mij kiezen voor de nest rookmelder.

Tijdens mijn rookmelder zoektocht heb ik online veel informatie kunnen vinden. Mocht je er niet uitkomen speur dan is online naar rookmelder en je zal versteld staan hoeveel informatie je kan vinden. Maar welke melder je ook kiest, het is altijd beter dan niets. Succes met je zoektocht naar een nieuwe rookmelder.

Volnieuws | Blog VOL nieuws over de laatste trends op gebied van wonen en leven
Logo