Formule 1 begint weer: Simracen in trek!

Na de fantastische prestatie van Max Verstappen in 2021 met het winnen van het wereld kampioenschap formule 1 gaat het dit weekend eindelijk weer beginnen. In Bahrein starten de 20 coureurs en gaan ze op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Formule 1 heeft veel aan populariteit gewonnen door het succes van Max Verstappen en dat is ook terug te zien aan het aantal simracen.

Simracen heeft namelijk een echte vlucht genomen en daardoor zijn meer en meer mensen gaan simracen. Sim is een afkorting van simulatie. En staat dus eigenlijk voor simulatie racen. Je racet dus niet op een circuit maar op een digitaal wegdek. Wellicht klinkt dat wat saai maar het tegenovergestelde is waar. Simracing wint enorm op populairiteit en steeds meer mensen stappen in hun digitale bolides. Het bied voor velen de mogelijkheid om zelf ook eens in een raceauto te stappen om een rondje door Bahrein of de straten van Monaco te maken. Iets wat normaal onmogelijk zou zijn. Simracen wint dus veel aan populairteit maar hoe doe je het eigenlijk? Je hebt er een aantal dingen voor nodig.

Wat heb je nodig om te kunnen simracen?

Een van de belangrijkste onderdelen van je sim-race setup is je racestuur. Op race-stuur.nl wordt alles uitgelegd over racesturen, want hier zit nogal veel verschil in. Wat vooral belangrijk is, is dat je een racestuur koopt waarin force feedback zit. Dit geeft namelijk het realistische gevoel en lijkt het net alsof je echt op een circuit rijd. Een racestuur is niet het enige wat je nodigt hebt. Daarnaast heb je namelijk ook race-pedalen, een beeldscherm, een racestoel, een spel en goede computer en eventueel een shifter nog. Heb je al deze spullen? Dan ben je klaar om de digitale weg op te gaan en te strijden voor de felbegeerde plek nummer 1.

Er zijn een aantal keuzes die je moet maken wanneer je wilt beginnen met simracen. De eerste vraag die je moet beantwoorden is op welke console ga ik spelen. Is dat op Xbox, op de playstation 4 of 5 of op de computer. Voor elke console zijn er opties om te kunnen simracen. Als je hebt bepaald op welke console je wil spelen dan moet je kijken welk spel je wilt gaan spelen. Formule 1 2022 is een aanrader, maar ook Forza Horizon en iRacing zijn ontzettend populaire racegames.

Tegenwoordig zie je dat ook steeds meer echte formule 1 courreurs sim racen. Zo racet Max Vertappen ook bijvoorveeld in een race simulatie. En hij is er nog goed in ook! Hieronder kan je een video bekijken waarin Max Verstappen het opneemt tegen andere courreurs. Hij racet voor team redline. Heb jij na dit artikel besloten dat je ook zou willen simracen? Dan kunnen we dat goed begrijpen en ben je zeker niet de enige. We wensen je veel succes bij het maken van je race-setup en veel plezier bij de eerste race van het nieuwe formule 1 seizoen.

 

 

 

 

 

 

Volnieuws | Blog VOL nieuws over de laatste trends op gebied van wonen en leven
Logo